Bestuur

Iris GielingHoi! Ik ben Iris! Ik ben 23 jaar en studeer op dit moment Religiewetenschappen aan de VU in Amsterdam. In 2015 heb ik, samen met Edita en Lina, de minor Global Development Issues gevolgd, waarvoor ik een maand naar India ben geweest om te helpen bij de projecten van BenG. Het is één van de bijzonderste reizen die ik ooit heb gemaakt en ik ben verliefd geworden op het land. Mijn doel was daarom sowieso al om een sterke connectie te blijven behouden met India, de stichting BenG Projecten en Gé en Gemma. Des te meer reden om euforisch te zijn nu ik, samen met de rest, de stichting met het nieuwe bestuur overneem. Ik ga zelf aan de slag als voorzitter en begeleider van de vrijwilligers, en voel me vereerd om zulk prachtig werk te mogen doen, samen met zulke fantastische, fijne, lieve mensen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Edita SaakianHoi, ik ben Edita, 21 jaar en ook nieuw bestuurslid van BenG Projecten! In 2015 heb ik met ontzettend veel plezier Gé en Gemma bezocht in India en als vrijwilliger voor BenG gewerkt. Door mijn bijzondere tijd daar was het heel duidelijk dat ik ook na mijn studie zoveel mogelijk wilde betekenen voor de projecten. Na de minor Global Development Issues heb ik samen met Iris en Lina actief deelgenomen aan presentaties over BenG, om zo meer vrijwilligers te werven. Nu in het nieuwe bestuur van BenG zal ik, met mijn achtergrond in Journalistiek, mij met heel veel plezier gaan bezig houden met de PR en communicatie.

Thomas OutIk ben Thomas Out, toekomstig penningmeester en opvolger van Gonneke. Ik studeer Commerciële Economie en heb erg veel zin om mijn kennis en enthousiasme in te zetten om BenG verder te helpen. Via school ben ik in contact gekomen met BenG, ik ben toen twee maanden in India geweest waarvan een maand bij Gé Mol. Een memorabele tijd met indrukwekkend werk. Dat kon ik niet in India laten. Toen ik in Nederland hoorde dat er gezocht werd naar iemand voor de rol van penningmeester wilde ik hier dan ook direct mee aan de slag. De rol past perfect bij mij, dit in combinatie met een goede klik met het nieuwe bestuur maakt dat ik erg veel zin heb om hier iets moois van te maken! Het 'oude bestuur' leert ons de kneepjes van het vak en helpt ons de huidige functies helemaal over te nemen zodat we een geruisloze wissel kunnen maken.

Gé Mol Gé Mol is getrouwd met Gemma. Vele trektochten in de Indiase en Nepalese Himalayas hebben de zin in verre reizen en lange wandelingen blijvend gestimuleerd. In 1997 is Gé gestopt met werken aan het watermilieu bij Rijkswaterstaat en heeft zijn standplaats Amsterdam ingeruild voor Holland House in Athoor, idyllisch gelegen op het Zuid Indiase platteland. Vanaf die tijd verblijven Gé en Gemma regelmatig voor langere perioden in India. Gé is vier jaar penningmeester geweest van Boys Town Society, de Indiase organisatie die de kinderdorpen beheert, waarin onder andere door stichting Boys en Girls Towns (BenG) gesponsorde kinderen verblijven.

Sinds 1997 werken Gemma en Gé samen met een hecht team medewerkers en een assortiment aan huisdieren in Holland House. Ook dragen zij eventueel nieuwe projecten aan en begeleiden andere vrijwilligers. Gemma en Gé zijn de ogen en oren in India voor het bestuur in Nederland. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordigt Gé de stichting en monitort hij de projecten ter plaatse.

Vrijwilligers

Gemma den Boer Gemma den Boer is getrouwd met Gé. Zij is vele jaren in de gezondheidszorg werkzaam geweest als algemeen verpleegkundige, een beroepsgroep waar het niet ongewoon was om werk en lange reizen te combineren. In 1980 heeft ze samen met Gé een reis van een jaar gemaakt door Zuid Oost Azië: Tijdens deze reis hoorden wij op de boot van India naar Sri Lanka voor het eerst van het kinderproject van Boys Town Society in India. In 1983 bezochten wij dit project en sindsdien ben ik betrokken bij Stichting Boys en Girls Towns (BenG) waarvan Gé en ik van 1992 tot 1997 samen het secretariaat hebben gevoerd. Nadien ben ik nog lang bestuurslid van BenG geweest maar doordat ik niet regelmatig bij de vergaderingen aanwezig kan zijn en bij kan dragen aan de discussie ben ik daar mee gestopt.