Drop Out Center

In ons Drop Out Centre vangen wij dagelijks 50 kinderen op, die daar bijles en een maaltijd krijgen en dat kost zo’n € 150,- per kind per jaar.

Natuurlijk is elk (ander) bedrag ook zeer welkom! Elke euro helpt daar in 10-voud.

Je kunt jouw bijdrage overmaken op ING BAN: NL73 INGB 0000 534 534 (als je het liever per maand betaalt, kun je het periodiek laten overmaken).

Het Drop Out Center biedt naschoolse opvang met intensieve onderwijsbegeleiding aan kinderen die in het reguliere onderwijs zijn uitgevallen. Veelal konden deze kinderen niet eerder naar school omdat ze uit arme families komen, moesten werken, omdat ze wees zijn of een licht verstandelijke handicap hebben. De kinderen gaan nu overdag naar een overheidsschool. Iedere dag wordt gecontroleerd of ze werkelijk aanwezig zijn en bijvoorbeeld niet toch zijn gaan werken. 's Middags na schooltijd krijgen de kinderen bijscholing van vier leerkrachten. 's Avonds krijgen ze een goede maaltijd, waarna ze met het openbaar vervoer terugkeren naar hun familie. Het Drop Out Center biedt 7 dagen per week opvang aan kinderen (voornamelijk meisjes) in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Op zon- en feestdagen worden er speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Kinderen binnen het Drop Out Project.

In 2003 start het DOC in Dandurai als een residentiële opvang voor 'drop outs' voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

In 2007 stopt de 24 uursopvang van de kinderen en start de naschoolse opvang. De kosten van de 24 uursopvang lopen te hoog op en BenG heeft de overtuiging dat kinderen het beste thuis kunnen blijven wonen. Vanuit het DOC wordt contact onderhouden met de ouders d.m.v. parents/teachers meetingen. Het DOC breidt de opvang uit van 6 naar 7 dagen per week. De kinderen gaan na schooltijd naar het DOC van MERDS in N.Kovilpatty.

In 2010 verhuist het DOC naar Natham waar de kinderen dagelijks worden opgevangen. Overdag worden er naai- en computercursussen gegeven.

In 2011 wordt het DOC uitgebreid met 11e en 12e standard (HAVO en VWO 5). Er worden 2 extra leerkrachten aangesteld en het DOC wordt verbonden met het studiebeurzen project.

In 2014 worden de kosten van de maaltijden met 50% teruggebracht. Kinderen nemen in het weekend zelf de lunch mee en ouders dragen bij in de kosten voor de maaltijden.

De opvang en studiebegeleiding wordt hiermee gedurende de hele basis en middelbare school geborgd. De kinderen worden begeleid en geholpen bij hun keuze voor een vervolgstudie. Vanuit het DOC kunnen studenten doorstromen naar het studiebeurzen project van BenG.

Het DOC is een belangrijk kernproject voor BenG omdat het deze kinderen op weg helpt naar een succesvolle school-carrière. De kinderen in het DOC zijn tevreden evenals hun ouders. BenG combineert inmiddels DOC met het studiebeurzen project. Vanuit het DOC stromen studenten door naar het studiebeurzen project. Zo ontstaat er een doorgaande lijn.

In ons Drop Out Center vangen wij dagelijks 50 kinderen op, die daar bijles en een maaltijd krijgen en dat kost zo'n € 140,- per kind per jaar (nog geen €12 per maand!). Je kunt dit project steunen door een bijdrage over te maken op ING banknummer: NL73 INGB 0000 534 534 tnv BenG.

Lees de meest actuele informatie over onze projecten in de nieuwsbrieven of de verslagen.