Word vrijwilliger voor Beng in Zuid-India

BenG projecten werkt in Zuid-India op het platteland rond de stad Dindigul. De bezienswaardige stad Madurai ligt op 62 km van Athoor. Athoor, een karakteristiek Zuid-Indiaas dorp met een kleurrijke markt, bank en winkeltjes, is de uitvalsbasis voor de projecten. Hier bevindt zich het prachtig gelegen guesthouse van Gé en Gemma, een Nederlands echtpaar, in de Kamaraj vallei in de Palani Hills.

BenG projecten biedt kansen aan kinderen en vrouwen in Zuid-India, die met hun familie onder de armoedegrens leven. We ondersteunen hen om naar school te kunnen en door te leren en zo een zelfstandig en menswaardig bestaan op te bouwen.

Als vrijwilliger heb je de keuze uit zeer verschillende vrijwilligersprojecten:

Engelse les geven aan studenten

Voor Indiase studenten is het belangrijk de Engelse taal goed te beheersen. Engelse spreekvaardigheid helpt daarbij.

Projecten bezoeken en verslagen schrijven

Je voert gesprekken met de meiden, jongens en ouders die worden gesteund door BenG. Deze verslagen worden naar sponsors verzonden en gebruikt voor de nieuwsflits om sponsors en belangstellenden op de hoogte te houden en als aanmoediging om te blijven sponsoren.

In het vrijwilligerswerk bij BenG gaan we uit van jouw kennis en vaardigheden. En we kijken in overleg met jou hoe we die het best kunnen inzetten binnen de projecten. Je doet vrijwilligerswerk passend bij jouw interesse en achtergrond. De projecten zijn divers, waardoor we ook verschillende expertise nodig hebben. Je hoeft je hierbij nooit af te vragen waar jouw hulp het hardste nodig is, want zowel de lokale bevolking binnen en rond de projecten als het bestuur van BenG projecten waarderen jouw hulp enorm!

Gemma en Gé kunnen je ter plaatse ondersteunen. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig bent, nieuwsgierig bent naar het leven in een ontwikkelingsland, je probeert te verplaatsen in andere gewoonten en culturen, een doorzetter bent en reizen een hobby vindt.

Kies de informatie die het beste bij jou past en lees de volgende verslagen:

Kies je voor een tussenjaar? Kom je net van HAVO/ VWO en weet je je nieuwe studierichting nog niet precies? Lees het verslag van Karen.

Afgestudeerd en nog geen zicht op een baan? Je wilt je jezelf ontwikkelen, je tijd nuttig besteden, een mooie ervaring opdoen. Lees het verslag van Joris.

Op wereldreis, je wilt even een vaste plek en iets nuttigs doen. Je wilt even rust, je bijdrage leveren en de cultuur en gewoonten écht leren kennen. Lees het verslag van Nicky en Yvonne.

Toe aan een sabbatical? Je hebt al jarenlang een drukke baan en vraagt je af en toe af hoe het zou zijn om een sabbatical te nemen. Lees de verslagen van Nicoline en Jos of dat van Toby.